5 motive pentru care clementinele sunt cele mai bune prietene ale tale

Atunci când ne gândim la iarnă și sărbătorile acesteia, gândul ne fuge instantaneu la mirosul deosebit al citricelor. Un fruct deosebit de aromat este și clementina, hibridul dintre mandarină și portocală, care te ajută să arăți minunat. Acest fruct delicios este bogat în vitamina C, potasiu și fibre te protejează nu numai de virușii de sezon ci și de principalii dușmani ai frumuseții tale.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE CLEMENTINE

1.Clementinele te ajută să slăbești

Chiar dacă sunt foarte dulci, clementinele conțin doar 46 kkal la 100 de grame. De aceea, mule diete recomandă înlocuirea bomboanelor și prăjiturilor cu aceste fructe. De asemenea, datorită fructozei și celulozei pe care le conțin, clementinele creează rapid senzația de sațietate și te ajută să te menții în formă.

2. Clementinele previn îmbătrânirea

Aceste citrice conțin retinol, principala substanță în lupta împotriva îmbătrânirii. Astfel, dacă vei consuma regulat clementine, vei avea pielea mai netedă și vei amâna procesul de încărunțire a părului.

15631505_1720999911258841_467423703_o

3. Clementinele te apără de insomnii

Clementinele sunt o sursă bogată de vitamine din grupa B, indispensabile pentru sistemul nervos. De asemenea, aroma de clementine are un efect relaxant și calmant. Din aceste motive, nu vrei mai avea probleme legate de somn dacă vei consuma aceste fructe.

4.Clementinele îți înlătură depresia

Clementinele conțin acid folic, substanță care duce la echilibrarea organismului. Aceasta acționează asupra receptorilor din creier de noradrenalină și serotonină, fapt ce duce la diminuarea depresiei.

5.Clementinele te ajută să te concentrezi

Clementinele te pot ajuta să te concentrezi mai bine și îți fortifică memoria. Potasiul din aceste fructe mărește circulația sangvină la nivelul creierului și îmbunătățește capacitățile cognitive. Mai mult, acidul folic din clementine contribuie la scăderea riscului de apariție a Bolii Alzheimer.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *