Metode de a prepara masca de argilă în funcție de tenul pe care îl ai!

Masca de față cu argilă este una dintre cele mai folosite măști de față. Pudra de argilă se găsește în toate magazinele de cosmetice și are unele caracteristici antioxidante care o fac incredibil de benefică pentru tenul nostru.

Cu ajutorul pudrei de argilă, dar și cu unele elemente, se pot obține măști pentru fiecare tip de ten, măști care vor duce la o curățare profundă și la întinerirea pielii feței.

Așadar, vă ofer câteva metode de a prepara masca de argilă în funcție de tenul pe care îl ai:

  1. Masca de argilă pentru ten uscatSe amestecă doua linguri de pudră de argilă cu ulei de măsline și se adaugă în galbenuș de ou și o linguriță de iaurt. Se aplică pe față timp de 20 de minute și apoi se clătește fața cu apă călduță.
  2. Masca de argilă pentru ten gras: Se amestecă două linguri de pudră de argilă cu un pahar de apă și cu sucul de la jumătate de lămâie. Se adaugă sucul de la jumătate de castravete. Se aplică pe față 15 minute și se curăță ulterior tenul cu apă rece.
  3. Masca de argilă pentru tenul mixt: Se amestecă două linguri de argilă cu oțet de mere și tinctură de propolis. Se aplică pe față 15 minute, apoi se clătește fața cu apă caldă.
  4. Masca de argilă pentru ten seboreic: Amestecă 2 linguri de argilă cu apă, suc de roșii și suc de portocale. Se aplică pe față timp de 20 de minute și ajută la eliminarea luciului neplăcut de pe față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *