Mâini uscate şi crăpate? Iată cele mai bune soluţii!

Iarna poate fi foarte necruţătoare cu mâinile tale. Pielea netedă, moale și catifelată din septembrie devine roșie, crăpată și aspră până în februarie. Principalii factori? Frigul și lipsa de hidratare.

Cea mai bună metodă de prevenire este să începi să utilizezi o cremă hidratantă înainte ca mâinile să arate semne de uscăciune. De asemenea, dacă aplici crema hidratantă mai frecvent, efectele sale vor dura mai mult. 5-6 aplicări pe zi îţi vor asigura o protecţie non-stop!

Pentru a atinge acest obiectiv, specialiștii sugerează păstrarea unei creme hidratante mereu la îndemână, atât acasă, cât și în poșetă. Amintește-ţi că atunci când îţi masezi mâinile să iei în considerare și hidratarea unghiilor și a cuticulelor. La fel ca pielea mâinilor și ele pot deveni uscate.

Pentru a-ţi proteja pielea mâinilor  alege un săpun delicat, folosește apă caldă, nu fierbinte, șterge-te cu un prosop moale și aplică o cremă hidratantă imediat. Pentru a accelera absorbţia cremei hidratante, un truc foarte util este să ţii mâinile în mănuși 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *