Bucură-te de o piele fină și catifelată!

Fiecare femeie își dorește o piele perfectă și fină. Mai ales acum, în perioada sezonului rece, pielea noastră necesită o îngrijire profundă pentru a-și menţine prospeţimea. Pe lângă toate tratamentele naturiste pe care vi le propunem mai jos, nu trebuie să uitaţi că pentru pielea catifelată este nevoie de o alimentaţie sănătoasă, hidratare și mişcare timp de minim 30 de minute în fiecare zi.

1) Îngrijirea pielii cu lapte


Nutrienţii pe care îi conţine laptele: proteine, acid lactic, calciu, Vitamina A, zinc, ajută la exfolierea pielii, hidratare, grăsimile și proteinele îmbunătăţesc retenţia de apă, iar vitaminele conferă pielii catifelare .
Pune lapte rece într-un pahar și cu ajutorul unei dischete demachiante ungeţi toată faţa. Masează uşor câteva minute apoi las-o să acţioneze 10 minute. La sfârşit clătește cu apă caldă. E recomandat să folosiţi laptele în mod regulat astfel va aduce efecte mari.
Iar pentru corp umpleţi cada cu apă caldă și adăugaţi 0,5-1 litru de lapte, staţi timp de 30 minute în acel amestec, iar după preferinţă puteţi adauga și uleiuri esenţiale.

2) Amestec de miere, lapte și suc de lămâie


Amestecaţi bine lapte, miere și suc de lămâie într-un vas. Puneţi din fiecare cantităţi egale și faceţi atâta cât consideraţi că este necesar. Aplicaţi pe zone dorite: mâini, picioare, gât, piept, abdomen, chiar și faţă, și lăsaţi să acţioneze 15-20 minute. Clătiţi cu apă caldă. Este cel mai bun tratament pentru piele, deoarece laptele hidratează, mierea exfoliază, iar sucul de lămaie îi dă strălucire.

3) Lapte și flori de muşeţel


Acest amestec este recomandat pentru a avea mâinile fine. Se încălzește lapte, apoi se adaugă flori de mușeţel. Amestecaţi bine până obţineţi o infuzie și staţi cu mâinile în ea timp de 10 minute.

4) Iaurt și coajă de portocală


Ai nevoie de iaurt simplu și coajă de portocală uscată. Amestecă cele două ingrediente, iar coaja de portocală e de dorit să fie tăiată cât mai mărunt. Cantităţile se pun în funcţie de zona unde vreţi să îmbunătăţiţi aspectul pielii. După aplicare, lăsaţi 15 minute apoi îndepărtaţi cu apă călduţă.

Pentru a obţine rezultate uimitoare și mulţumitoare, trebuie să folosiţi aceste tratamente regulat, iar în același timp să nu uitaţi de regimul alimentar sănătos, hidratarea și sportul.

Vezi și:

5 măşti naturale pentru tenul tău!

 

Model: Elena Tabără

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *