Greșeli în timpul dușului

Nimic nu se compară cu un duș cald după o zi friguroasă și obositoare. Ești nerăbdătoare să stai sub jetul de apă fierbinte însă habar nu ai câte greșeli faci în același timp. Ei bine iată câteva dintre lucrurile greșite pe care ar trebui să le eviţi:

  1. Te speli cu apă foarte fierbinte

Apa fierbinte este una dintre cele mai mari greșeli atunci când faci duș. Trebuie să fii atentă la temperatura apei pentru că aceasta usucă pielea, înlătură uleiurile din piele, provoacă mâncărime și roșeața.  Poţi folosi creme sau uleiuri după, dacă aţi simţit nevoia să va încălziţi sub un duș fierbinte.

  1. Îţi speli părul în fiecare zi

Cu cât o să-ţi speli părul mai des, cu atât va fi mai murdar și gras. Spălarea zilnică îndepărtează sebumul din păr uscându-l,  apoi corpul are tendinţa să producă și mai mult sebum pentru a recupera. E recomandat  să vă spălaţi podoaba capilară o dată la 2 sau 3 zile.

  1. Folosești mereu același tip de șampon

Odată cu vârsta, anotimpurile, cald, rece părul tău suferă schimbări. Astfel e de dorit să schimbi și șamponul în funcţie de problemele pe care le are. Atunci când folosești prea des același tip de șampon,  părul și scalpul nu primesc ceea ce au nevoie și suferă modificări și mai mari: mătreaţa, păr despicat, degradat, cădere, păr fără strălucire etc. Dacă ai găsit un șampon care te avantajează mereu și te mulţumește atunci nu-l schimba,  îl poţi folosi atâta timp cât consideri că întradevăr te ajută.

  1. Folosești același burete prea des

Buretele de duș este foarte periculos din cauza bacteriilor ce se adună pe el. Este recomandat să folosiţi un burete de 3-4 ori, iar dacă buzunarul nu te ţine ca să cumperi atâtea, poţi să-l bagi în mașina de spălat sau fierbe-l și ai scăpat de bacterii.

  1. Îţi exfoliezi pielea zilnic

Ai tendinţa să apelezi la exfoliere foarte des pentru că îţi dorești un ten curat și prospăt mereu. Greșit! Dacă îţi speli zilnic tenul,  se usucă sau devine prea gras și în același timp atrage bacteriile foarte ușor.  Exfolierea se face o dată pe săptămâna și preferabil seara.

  1. Îţi ștergi pielea prea dur cu prosopul

Nicidecum după duș uscarea pielii nu trebuie să fie agresivă și aspră. Încercaţi să puneţi un halat pe voi și lăsaţi atât pielea cât și părul să se usuce de la sine, e mai sănătos. Iar dacă vă grăbiţi și aveţi puţin timp la dispoziţie atunci folosiţi un prosop moale, catifelat și tamponaţi ușor pe piele.  Astfel evitaţi bolile de piele, mâncărimi și roșeața.

Vezi și:

4 măşti naturale pentru un păr mai lung!

 

sursa imagini: https://www.youtube.com/watch?v=1TsVjvEkc4s

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *