Beneficiile ceaiului detoxifiant asupra organismului tău!

Detoxifierea presupune eliminarea substanţelor toxice din organism. Cel mai adesea, acest lucru se face printr-o dietă. Dietele de detoxifiere sunt cure menite să alunge oboseala corpului cauzată de substanţele toxice aflate în alimentele pe care le consumăm.

De obicei, o astfel de dietă semnifică renunţarea la consumul de carne, de zahăr, de lactate şi de cafea. În locul acestor alimente este recomandat consumul de legume. Pe lângă acest lucru, un rol important în curele de detoxifiere îl au ceaiurile.

Deși corpul nostru face o treabă excelentă de detoxifiere și curățare, există anumite ceaiuri de plante care accelerează acest proces de purificare a organismului, oferind, în același timp, nutrienți necesari care însănătoșesc anumite părți ale corpului.

Ceaiul de urzică stimulează eliminarea toxinelor din sânge și rinichi, fiind un bun diuretic. Ceaiul de urzică este recomandat și pentru reglarea nivelului de zahar din sânge, prevenind pofta de dulciuri.

Ceaiul de păpădie din frunze uscate sau rădăcină uscată de păpădie este un excelent detoxifiant hepatic, fiind recomandat și în curele de slăbire, deoarece reglează tranzitul intestinal și combate obezitatea.

Ceaiul de urzică este recomandat și pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind pofta de dulciuri.

Așadar, procesul de detoxifiere este un proces complex care trebuie supravegheat în permanență.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *